Jak správně vybrat sedací soupravu – III.část

Vítejte u dalšího dílu rad a typů pro správný výběr sedací soupravy.
V minulých dílech jsme se věnovali těmto radám: pro koho bude sedačka určena a její umístění, konstrukce a výplně sedací soupravy. Dnes se podíváme na téma výběr potahové látky.

Potahový materiál 

Dalším faktorem při výběru nové sedačky je celkový dojem, o kterém rozhoduje potah. Textil obecně nabízí mnoho barevných provedení a kombinací. Na výběr je i mnoho vzorů a struktur. Dají se snadno kombinovat a prostoru propůjčují útulnost. Důležité však je, aby sedací souprava byla barevně sladěna s interiérem.

Kvalitní potahový materiál zjednoduší údržbu a prodlouží životnost vaší sedací soupravy. Správně zvolené materiály budou dlouhodobě krásné, trvanlivé a snadno udržovatelné. Při výběru zvažte, kdo bude sedačku užívat, riziko ušpinění, poničení či vytažení vláken.

Pokud máte doma malé děti, určitě je vhodné volit materiály se snadnou úpravou čištění tzv. Aquaclean. Tato úprava pokrývá jednotlivá vlákna neviditelnou molekulární vrstvou, která zabrání proniknutí nečistot do látky.

Nejvhodnějším potahem pro domácí mazlíčky je pevná, hladká tkanina, která je opatřena úpravou ze syntetických vláken. Ta brání vniknutí drápku do struktury látky a následnému poškození potahu.

Kvalita potahové látky je vždy důležitá a jako zákazníci byste měli věnovat pozornost vlastnostem vybrané látky. Při výběru se zaměřte na gramáž. Vysoká gramáž odkazuje ke kvalitnějším produktům, textilie s nízkou gramáží se rychleji prodřou a opotřebují. Velmi důležitá je odolnost proti oděru, a je nazývána jako Martindale.

Co je to test Martindale: Test Martindale se provádí za použití plstěného kotouče, jenž se pod určitým tlakem otáčí tak dlouho, dokud nedojde k prvnímu protržení textilie. V tomto momentě se zaznamená, kolik otáček bylo potřeba k tomu, aby se povrch poškodil.

V příštím díle se můžete těšit na údržbu a čištění potahových materiálů.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *