Jak správně vybrat sedací soupravu – IV. část

Péče a údržba potahových materiálů

Péče

Nábytek je určen pro použití v suchém interiéru, k účelům, ke kterým byl vyroben a vyžaduje šetrné zacházení. Nábytek nevystavujte působení nadměrného tepla, přímému slunečnímu záření a nestavte do vlhkých prostor.
Dřevěné části nábytku stačí otřít suchým hadrem nebo použít přípravky k ošetření lakovaného nábytku. Čalouněné části nábytku ošetřete odsátím prachu a větší znečištění odstraňte přípravky tomu určenými dle návodu. Na čištění čalounu nejsou vhodné přípravky, které obsahují chemická rozpouštědla poškozující potahové látky a výplně. Vlastnosti přípravku doporučujeme vyzkoušet nejdříve na nepohledové části čalounění. Čištění doporučujeme přenechat specializovaným firmám.

Údržba a čištění skvrn

Pro běžnou údržbu vašeho čalouněného nábytku doporučujeme pravidelné vysávání celého povrchu. Drobné nečistoty či prach odstraňujte výhradně vysavačem o nízkém nebo středním výkonu opatřený kartáčkem. Pokud na textilním potahu sedací soupravy vznikne skvrna, bezodkladně skvrnu odstraňte. Řiďte se těmito pravidly:

  1. Z čalounění odstraňte zbytky nečistot a důkladně odsajte prach. Skvrnu vždy odstraňujte
    co nejdříve čistým bílým hadříkem nebo papírovou utěrkou.
  2. Skvrnu navlhčete lehce vodou, buď přímo, nebo mokrým vyždímaným hadříkem s použitím neutrálního mýdla (JELEN). Pár sekund počkejte.
  3. Potom přitlačte hadřík na skvrnu a jemným tlakem ji krouživými pohyby otírejte. Pokud skvrna zcela nezmizí, proces opakujte. Aby nezůstala mapa, doporučujeme vodou přečistit celý sedák nebo opěrák vždy od švu ke švu.

Látka AQUA CLEAN má povrchovou úpravu, při které je upraveno každé vlákno zvlášť tak, aby se nečistota nedostala dovnitř vlákna, ale zůstala na povrchu. Potah stačí otřít čistým hadříkem.
AQUA CLEAN pomáhá odstraňovat většinu skvrn vzniklých v domácnosti jako víno, inkoust, omáčky, tuk, bláto, čokoláda, krém apod.

V posledním díle si tak trochu zahrajeme na designéra máte se na co těšit.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *