Jak správně vybrat sedací soupravu – V. část

Barevné kombinace

Při výběru barvy sedací soupravy berte v úvahu umístění v prostoru. Pokud je váš obývací pokoj orientován na severní stranu, světlo nebude dopadat do místnosti přímo, volte spíše teplé barvy (odstíny červené, oranžové nebo žluté). Pokud je místnost orientovaná na jižní stranu, světlo pronikne dovnitř místnosti a můžete snížit jeho intenzitu pomocí některé studené barvy (odstíny modré nebo zelené). Univerzální řešení pro jakýkoli druh obývacího pokoje je kombinace neutrálních barev (béžová, hnědá nebo bílá, šedá a černá).

Mnoho lidí se bojí výrazných kombinací, proto raději volí barvy neutrální. Na kombinování barev ale není potřeba velkých znalostí, úplně vám postačí trocha vkusu. Neexistují ošklivé barvy, existují jen špatně sladěné barevné kombinace. Pokud se rozhodnete pro výraznou barvu sedačky, zbytek zařízení volte raději neutrální. Sedačka pak krásně vynikne v interiéru. Bytoví designéři radí kombinovat maximálně 3 základní druhy barev a pak už si jen stačí pohrát s jejich tóny.

Kontrasty – Nebojte se kontrastů neutrálních odstínů s výraznými. Dodají interiéru ten správný „šmrnc.“

Černá nebo tmavá barva –  přirozeně interiér zmenšuje, světlé barvy naopak prostor zvětšují. Ideální je rozbít tmavou kompozici světlou barvou. Pokud je ale černé nebo jiné tmavé barvy hodně, poutá na sebe větší pozornost. Její okolí by proto mělo být jemné a světlé. Zvolte raději světlé stěny a podlahu. Tmavou kompozici rozbijete také kombinací přírodních materiálů jako je dřevo či kámen, kontrastními barvami na polštářích nebo ostatních bytových doplňcích, například závěsech, tapetách, kobercích, vázách apod.

Barevných kombinací pro interiér obývacího pokoje je skutečně velké množství. Pokud se budete držet našich rad, jednoduše zkombinujete sedačku v jakémkoliv interiéru a vytvoříte atmosféru jemného luxusu a útulného domova.

Není k dispozici žádný popis fotky.Na obrázku může být: people sitting , living room a indoor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *