Jak správně vybrat sedací soupravu

Správný výběr sedací soupravy není tak snadný, jak se na první pohled zdá. Vzhled a design je sice viditelný na první pohled, takže se podle něj sedačka vybírá nejčastěji, ale rozhodně by to neměla být nejdůležitější věc, podle které se budeme rozhodovat. Pokud chcete, aby vám pohovka vydržela, je nutné se zaměřit také na konstrukci a čalounění. Na co si dát pozor při výběru sedací soupravy a podle čeho se řídit, se dozvíte v tomto článku.

Před výběrem si udělejte jasno, pro koho bude sedací souprava určena a kde bude umístěna – I. část

Sedací souprava nebývá malá investice, proto je dobré ji vybírat pečlivě a před koupí si zodpovědět alespoň tyto základní otázky: jak velký je pokoj, ve kterém bude pohovka umístěná? pro kolik osob sedačku pořizujete? jsou ve vaší rodině i malé děti? budou s vámi chvíle relaxu trávit i domácí mazlíčci? plánujete na pohovce čas od času přespat? budete chtít i úložný prostor?
Ať už zvolíte sedací soupravu ve tvaru U, klasickou nebo rohovou sedačku, vždy je důležité její umístění. Sedačka by měla být umístěna tak, abyste viděli na dveře. Budete tak mít přehled o osazenstvu a večer se budete cítit bezpečněji.
Sedací soupravu byste pak měli umístit tak, aby se z pohledu z ní do místnosti zdál okolní prostor co největší. To je důvod, proč se v malých prostorách sedací souprava často umísťuje ke zdi či do rohu. U velkých pokojů máte to štěstí, že nejste limitováni prostorem. V tom případě můžete bez rozpaků sáhnout po velké sedačce do tvaru U. Díky prostorovému využití může fungovat také jako rozdělovací prvek mezi obývací a kuchyňskou částí, které jsou dnes často spojené do jedné místnosti. Ty prostor zútulní a příjemně zaplní.
Nezapomeňte ani na rozkládací sedací soupravy. S takovou sedačkou vám postačí pár sekund a vykouzlíte pohodlné spaní pro dvě osoby. Nemluvě o šikovných úložných prostorech, které tyto sedačky často ukrývají.

Můžete se těšit na další část užitečných rad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *