Jak správně vybrat sedací soupravu – II. část

Správný výběr sedací soupravy není tak snadný, jak se na první pohled zdá. Vzhled a design je sice viditelný na první pohled, takže se podle něj sedačka vybírá nejčastěji, ale rozhodně by to neměla být nejdůležitější věc, podle které se budeme rozhodovat. Pokud chcete, aby vám pohovka vydržela, je nutné se zaměřit také na konstrukci a čalounění. Na co si dát pozor při výběru sedací soupravy a podle čeho se řídit, se dozvíte v tomto článku.

Konstrukce a výplň sedacích souprav

Pěkný vzhled a design sedací soupravy ještě nezaručuje její kvalitu. Někteří výrobci uvádí na trh vzhledově atraktivní sedačky za podivně nízké ceny. Právě nízká cena by nás mohla v oblasti nábytkářského průmyslu upozornit na použití né vždy kvalitních materiálů. Na co vše bychom si měli dát při výběru pozor.?

Konstrukce sedací soupravy

Konstrukce sedací soupravy je tou nejdůležitější částí, která celou sedačku drží pohromadě. Dobrá konstrukce zaručuje dlouhou životnost nábytku. Kvalitní kostry se zhotovují z dobře vysušeného a tvrdého dřeva z listnatých stromů. Nejtvrdší z těchto materiálů jako je např. buk nebo jasan se používají na nejvíce zatěžované části sedací soupravy. Pro sedací soupravu je důležité i kvalitní odpružení. Nejčastěji se používají vlnitě pružiny.

Typ výplně

Typ výplňového materiálu má velký vliv na pohodlí a také na životnost sedací soupravy. Při výběru je nutné zohlednit váhu spotřebitele. Levné sedačky jsou nejčastěji plněny běžnou teplou pěnou nízkých gramáží. Ta se však již po několika měsících prosedí a zdeformuje. Do kvalitních sedaček se nejčastěji používá výplň ze studené polyuretanové pěny, jenž můžete znát také pod zkratkou HR. Mezi základní vlastnosti HR a PUR pěn se řadí: pružnost, elasticita a prodyšnost.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *